HTML

2008.11.15. 20:00 hmolnarj

Apa mondta: ezért születtem

Összehasonlító tesztet már nagyon sok mindenről írtak. Készült már mobiltelefonokról, nyomtatókról, autókról, sőt kutyakajákról és alkoholmentes sörökről is. Régi hiányérzetem, hogy - a habfürdők mellett - blogokról soha nem készült. Most ezt az űrt igyekszem bepótolni.

Sokan jártak már biztosan úgy, hogy elhatározták magukat: blogot fognak írni. Megvan az ötlet, a téma, viszont adódik a kérdés: hol írjam meg? Ma már nagyon sok ingyenes blogszolgáltató létezik, amelyek mind alkalmasak arra, hogy napi bejegyzéseinket közzé tegyük, ám rengeteg az eltérés köztük. Mivel úgynevezett virtuális túrát egyikük sem kínál, általában csak a regisztráció után szembesülhettünk azzal, hogy mire is van lehetőségünk. Van-e statisztika, van-e felhő, milyen elérhető sablonok vannak, mennyire használható a vezérlő... Kíváncsi lennék például, hogy mennyi elhagyott blog van emiatt.

Lényeg a lényeg, vettem 7 (Blog.hu, Blogspot, Blogtér, Blogol.hu, eOldal, Freeblog, Live) népszerűnek nevezhető szolgáltatót, s mindenhol regisztráltam ugyanazon néven egy blogot, ahová a továbbiakban ugyanazon tartalmakat (az esetleges kommentárok kivételek) igyekszem feltölteni, megmutatva, hogy hol mi érhető el, s mit lehet kihozni egy szolgáltatóból, milyen látogatottságot érnek el, a keresők hol rangsorolják őket és így tovább. Remélem, hogy az oldalaim a későbbiekben hasznos információkkal szolgálnak majd minden leendő blogtulajdonos számára, hogy azok jó és megalapozott döntéseket hozzanak egy blog elindítása előtt.

Persze nem hallgathatom el, hogy tapasztalataim hamarosan a FigyelőNeten is elérhetőek lesznek cikk formájában. Ám ezen felül célon, hogy a cikk megszületése után is rendszeresen karban tartsam az oldalt, s a netes társadalom segítségével bemutassuk a szolgáltatókat, a lehetőségeket, és a különbségeket. Emiatt kérek mindenkit, hogy adjon ötleteket további szolgáltatók bevonására is, hogy a kép mind teljesebb legyen. Illetve várom a hozzászólásokat, hogy ti miért szeretitek, illetve utáljátok a blogotok üzemeltetőjét, mik bosszantanak titeket, s így tovább.

Szólj hozzá!

Címkék: blog teszt cikk blogolás


A bejegyzés trackback címe:

https://holblogoljak.blog.hu/api/trackback/id/tr6770867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása